Apr 16, 2009, 9:08 AM

Спящата красавица 

  Poetry
1095 0 14

Спи, красавице. Мъртъв е принцът.

Кой да гони ламите триглави?

Благородството - стара измислица,

твоят рицар отдавна забрави.

 

Спи, принцесо. Потънал е в пепел

и в забрава старинният замък.

Не отваряй очи, нежно цвете,

няма принц, той за грош те предаде.

 

Ти сънуваш го как те целува

и отвежда те сам пред олтара,

а той с разни кокетки флиртува

и не помни ни дълг, нито вяра.

 

Колко лесно от теб се отрече,

как обетът за обич се срина...

Няма връщане. Късно е вече -

благородникът в него загина.

 

Спи, красавице. Мъртъв е принцът.

Мъж пиян нейде дрезгаво пее...

Твоя принц ти сама го измисли,

остави го в съня да живее.

 

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??