15 мая 2010 г., 22:42

Старата картина на тавана 

  Поэзия
526 0 3



Старата картина на тавана

 

В старата рамка, побеляла от прах,

ухае на детство сеното.

Зад къщата струпано - килнат калпак -

развява го вятър,

защото отруден от делника

с сивкав мустак

мъж пристяга крака си.

Жена притеснена

с кърпа с вода

мие крака и потта си.

 

А нейде в тревата прокрадва се тя -

усойница пъстро-студена...

 

Издухвам пак и отново прахта

от рамката сивозелена...

 

 

 

 

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??