17 мар. 2012 г., 23:22

Стиховете 

  Поэзия » Другая
372 0 2

Стиховете не  са еднакво силни.

Като децата  и те са различни.

Има напудрени, насила стилни...

скучни, бледи и прозаични.

 

Стихове-вятър. Изчезват в полето.

Само вдигат пушилка огромна...

Други уцелват направо в сърцето.

Те дори  след смъртта се помнят.

 

Поетът оставил е част от душата,

от себе  си огън -  във своите думи.

Това е магия, игра  несъзната,

раздвижила скритите най-нежни струни

 

у всеки човек. Да търсим щастливи

във всеки стих някаква дума любима,

която ни прави  възторжено  живи

и свети за нас с незабравено име.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??