Без посока странник във нощта се лута,
Но нима изгубен е щом няма път?
Лудостта е сякаш негов спътник,
Но заедно със нея и мирът.
Щом срещнеш го, в мига той те оставя
На несрещан в миналото кръстопът.
И всява в теб надежда чужда,
А заедно със нея и страхът..
Че ако избереш познатата посока,
Не ще се от живота отървеш
На самотник себе си изгубил
Във вечния, недостижим копнеж.
Ала ако лудостта последваш,
Дали ще удържиш на този блян -
Да бъдеш хем самотнен странник,
Хем в самотата да не бъдеш сам.
© Велислава Все права защищены