Копнежна е страстта ми, светлокрила,
полюшната от полъха любовен...
с нюанси златни, шеметно багрИла
кръвта стихийна в порива съдбовен...
Изгрявам сутрин пламенно във нея,
до крайност ме владее и не стихва...
изписвам с трепет дивна епопея
на парещите чувства... прежаднели...
Със всеки стих рисувам очертания -
негаснещи огньове от любовност,
на нощните безлунни... опиЯния,
изтръгнати от мнимата греховност...
Потапям се в изричащо гальовност,
неистово усещане за влюбване,
лишаващо света от илюзорност...
последната заблуда е.... изгубване...
Копнежна е страстта ми и стихийна,
и можеща да диша... от обичане...
орисница на шеметна магия
и лудост... в шепота от вричане...
......
© Деси Инджева Все права защищены