27 мая 2020 г., 10:29

Сълзѝте 

  Поэзия
835 1 1

 

                        Сълзѝте  нямат милост.

                                 Сергей Комитски

 

Сълзѝте идват слепи. Неповикани.
Разрязват с безпощадно острие
най-крехките ни, съкровени мигове.
И може би така е по-добре.

 

Сълзѝте са пътеката във нощите
и скитаме по тях до сутринта.
Прегръщат ни внимателно все още те,
повеждат ни покорно през света.

 

Безмилостно жестоки оправдания,
сестри на дълговечната печал,
сълзѝте са симфонии в страдания,
които само Господ ни е дал.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сълзите нямат жал, душата е в печал...
    Но те пречистват не само душата, а и тялото, изхвърляйки токсините. Оказва се, че в човека, нищо не е излишно. Много хубаво пишеш, казвал съм ти го.
Предложения
: ??:??