4 дек. 2019 г., 22:16

Сън 

  Поэзия » Другая
869 1 0

Шумът секва и се превръща в тишина,

колко красива, мелодична ми се струва тя!

И сякаш времето забавя своя ход

по-бавно падат стъпките върху заметения под

Образи се разкривяват и текат,

в нови, по-изящни очертания растат

И вече истината се разпада,

измамна приказка зад нея се подава

И сънища, и блянове я гонят,

да не се завърне реалността молят

Аз разбирам, че вече заспивам

очи зад клепачи неусетно скривам

и си припявам с усмивка на уста,

че вече се прибирам у дома

 

© Любомира Нанева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??