2 авг. 2020 г., 16:36

Сън с дъх на смокиново сладко 

  Поэзия » Любовная
2675 21 29

СЪН С ДЪХ НА СМОКИНОВО СЛАДКО

 

С теб играем опасна игра,

но е много красиво, любими

като нощ сред вековна гора

от греховни и тъмни смокини.

 

Шушне кротък в листата дъждът,

и тръпчив върху устните лепне.

Аз до теб ли замръквам без път,

в юлски зной и ухания летни?

 

Теменужен ли здрачът тежи,

или корен дъха ми разсича?

Да остана ли само кажи!

и след болката пак да обичам?

 

Ти си орис. Пилее отвън 

кротко слънце рояк пеперуди,

Но те моля – не идвай насън,

щом не мога до теб да се будя...

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??