31 окт. 2020 г., 08:14  

Сънища с празни перони 

  Поэзия » Любовная
281 4 5

СЪНИЩА С ПРАЗНИ ПЕРОНИ

 

Няма следващ живот, не разбра ли?

Този свършва – тук и сега.

Ти си тръгваш. Навярно едва ли

към мен ще извърнеш глава.

 

И така ме боли, сякаш някой

неочаквано е умрял.

Стихва празен перонът след влака,

за който – уви! – закъсня.

 

Ти решил ли се беше на всичко?

Как избра най-лесния път?

Знай, че само веднъж се обича –

безпричинно, даже до смърт.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??