20 окт. 2012 г., 16:44  

Такъв развой не съм очаквал 

  Поэзия » Другая
836 0 2

 

Хората имат самолети, яхти, вили,
а ние живеем в тези сивите „могили”.
Бащите на някои вече са инженери,
а моят само знае да ми се звери.

Не искаме от вас нищо да научим,
дори и в живота си да не сполучим!
Спрете със съвети да ни досаждате,
и вашите теории да ни присаждате!

Болно!? Такъв развой не съм очаквал,
но досега на никого не съм се оплаквал!
Нищо, те са ни Деца и ще им простим,
с утехата, че ги има спокойно да заспим.

Но аз също съм имал Майка и Татко,
беше много бедно, но мило и сладко.
На училище ходих с кърпени панталонки,
луксът беше филия черен хляб, бонбонки.

Направиха за мен каквото те можаха,
имаха един шанс и не го пропиляха.
Смирено ги послушах и се обучих,
може би затова в живота аз сполучих.

 

 

Виена - 16.04.1999 /писано/

Marcello Terezios

 

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??