25 янв. 2009 г., 21:55

Тази, която... 

  Поэзия » Любовная
3218 1 20

Завръщаш се! - Разкаян и самотен.

С едно почти изпразнено сърце...

Но този дом е прашен като спомен.

Към кой протягаш своите ръце?

 

Към тази ли, която изтъргува

за няколко безчувствени жени?

(Раздялата докара я до лудост!

Теб виждаше с затворени очи...)

 

Към тази ли, която разсъблече

пред жадна за разпятие тълпа?

(Сърцето и отдавна се държеше

на косъм, на прашинка от смъртта.)

 

Към тази ли, която изтезава

със жлъчни и недъгави слова?

(Така и не можа да те изстрада...

Пред болката бе с клюмнала глава!)

 

Към тази ли? За Бога, тя е мъртва!

Не те дочака. (Както обеща!)

Когато за последно те прегърна -

тя ти отстъпи своята душа!

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??