ТЕМАТИЧНО
Пак събра ги кварталната пейка
и нададоха вой с режещ глас
за пържоли и рибици, флейки...
Позаострих ухото си аз.
Друга тема как никой не хвана!
Беше страшен кошмарният шум
за каймата, филето, салама
и каквото им дойде наум.
Тъй във месните си увертюри
се прехласваше бодрият хор.
Но дойде един луд и разтури
тематично махленския сбор.
Той посочи им смело звездите,
романтичната кръгла луна.
Много тихо и просто попита:
Е, кажете, какво е това?
Онемяха и пръжки видяха,
а луната бе с връхче тава...
Някой каза, че хапвал звездата,
отразена в шкембето чорба.
Даже имало лунна пътека
сред фидето и жълтата лой.
Но погълнал и нея човекът...
И на масата станал герой.
Няма лошо! Народът е гладен -
съжали ги чудатият странник.
Глътка вино и хлебец раздаде,
да напомни за своя Избраник...
© Алина Стоянова Все права защищены