Sep 14, 2012, 9:09 PM

Тематично 

  Poetry
873 1 14

                      ТЕМАТИЧНО          

                                                                             

Пак  събра ги  кварталната   пейка

и  нададоха  вой  с  режещ  глас

за   пържоли  и  рибици, флейки...

Позаострих   ухото  си  аз.

 

Друга  тема   как  никой   не   хвана!

Беше  страшен  кошмарният  шум

за  каймата, филето, салама

и  каквото  им  дойде  наум.

 

Тъй  във месните си  увертюри

се  прехласваше  бодрият  хор.

Но  дойде един  луд  и разтури

тематично  махленския  сбор.

 

Той посочи им  смело  звездите,

романтичната  кръгла  луна.

Много  тихо  и просто  попита:

Е, кажете, какво е това?

 

Онемяха  и  пръжки  видяха,

а  луната  бе  с връхче   тава...

Някой  каза, че хапвал  звездата,

отразена  в  шкембето чорба.

 

Даже  имало  лунна  пътека

сред  фидето  и   жълтата  лой.

Но  погълнал  и нея  човекът...

И  на масата   станал  герой.

 

Няма лошо! Народът  е  гладен - 

съжали ги чудатият странник.

Глътка вино и  хлебец  раздаде,

да  напомни  за  своя  Избраник...

 

 

© Алина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??