16 мар. 2021 г., 22:06

Тераса 

  Поэзия » Философская
544 5 7

Тъжни улици, пуст тротоар,

безработен заспива асфалта.

Пак спечели луната на зар

и загуби звездите на карти.

 

Блесна мисъл в бездънния мрак,

защо все не и стигат звездите,

има, иска и губи, и пак

сам - сама слиза от висините.

 

Да, това непременно е знак,

отговорът на много въпроси.

Всички знаем и виждаме как,

идваме и си тръгваме боси.

 

Тъжни улици, пуст тротоар.

Любовта винаги е утеха.

Долу в ляво на ъгъла стар

болката се целува с успеха.

© Бисер Бойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??