си щастие.
Целувката на очите,
погледът на устните,
непонятният танц на радостта,
пленен за момент от сълза-огледало -
всичко ликува.
Ти цялата си щастие.
Дори когато правиш досадната грешка
и потъваш без дъх в моя поглед,
който те кара да вярваш,
че нямаш право на вяра
при толкова много нещастни -
това е само за миг.
Сетне идва забравата
и отново си
цялата
Щастие.
© Александър Белчев Все права защищены