30 авг. 2009 г., 22:21

Ти идваш винаги, когато 

  Поэзия
1366 1 25

Ти идваш винаги, когато

в очите ми блестят сълзи.

Когато спуска се земята

и цялата на рамена тежи.

Когато зèници са черни,

катранени от лепкав мрак

и бавно светлината чезне

в тунела от набъбнал страх.

Когато болката е нужда

света във мен да разруши.

Да реже остро, да пробожда,

по жилите ми да люти.

 

Ти идваш винаги, когато

губя своята следа

в минутите и се разтапям

от огъня на самота.

Когато цялото пространство

край мене е бодлива тел,

обвива се и стяга, стяга

гърдите ми. И до предел

на спукване върти, не спира.

Във пръстите си ме души.

И мисля: Още миг... Умирам!

Тогава точно идваш ти,

 

и в мене всичко засиява...

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??