Ти си...
Ти си ми Слънце. Бакърено.
И Луна
си ми.
Медена.
И кладенец си на къра.
В знойно
лято
вода си.
Ледена.
И те наливам в менци-харкуми.
С китка
наръсвам
листите.
Ако, любов, ми свършат думите:
Моля те,
дай ми
амнистия...
© Таня Георгиева Все права защищены