Самотна нощ за размисъл
поражда в мен мълчание зловещо.
Не бях достатъчно израстнала
и тази вечер равносметката да срещна.
Тъмнината ме убива, мътна и безбрежна,
витаят мисли като шепот в мрака.
Безброй въпроси безметежни,
а аз за отговори отмаляла чакам.
Вярата умираща, във мен изстива,
загасваща като ненужен спомен
и струва ми се... Тишината е красива,
подслон жадуван за духа бездомен.
© Евелина Георгиева Все права защищены