14 авг. 2011 г., 12:39

Той 

  Поэзия » Любовная
1970 1 35

 

Той

(посветено)                         http://www.youtube.com/watch?v=cBwenJV2Y2A

 

 

Този мъж не дойде, за да тръгне.

Влезе духом и духом остана.

Диша с мен - и когато помръкна -

и когато съм утрин засмяна.

 

Денем идва за сочна целувка

по пресъхнали устни на лято.

Той е топлият полъх – милувка

и от него въздъхвам, когато

 

като лъч от зората прониква

и ми яхва нощта до премала,

до цветята ми утринни стихва,

дето капки росица съм сбрала.

 

Този мъж - не от сън и видения,

се загнезди в очите ми даром.

Не дойде да ми носи съмнения.

И не моли безумно да вярвам.

 

Щом зазъзна – оголена есен

в зимни бури у мен побеснели,

нека той е над мене надвесен.

И да гали косите ми бели!

 

 

07.08.2011

Julie

© Юлия Димитрова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??