Толерантност
Защо се чеше котаракът?
Защото има бълхи.
Изтичвам при ветеринаря.
Фронтлайнът му се свършил,
каишка, пудра ми предлага,
купувам и обратно.
Но нищо, нищо не помага -
живеят си прекрасно
бълхите, смучещи кръвта му.
Как дразнят го, измъчват,
тъй хапят, че дори в съня си
измяуква и се дръгне.
Ох, как се чеше котаракът!
Решавам - ще го давам.
Напразно лутам се в квартала -
къде да го оставя?
Дали проблемът ще отпадне -
котак щом нямам в къщи?
Бълхите мене ще нападнат.
И с него се завръщам.
© Ани Виделова Все права защищены