2 апр. 2023 г., 20:23

Такъв е животът 

  Поэзия
315 2 6

(C`est la Vie)

 

Оплевих утрото, тревясало от мисли.

До корен съм изскубала троскота,

но вместо цветове, поникват  истини -

бодливи тръни, семе от Голгота.                                        

 

Дните ми са отлетели птици...

Невъзвращенци! Свобода им дадох!

Да носят на крилата си мечтите ми

и с песните за тях да ви разказват.  

 

А нощите ми често са молитвен храм

за изповед, когато на душата и е тежко.

Триста дяволи анатемосвам там…

В ангели да ги превърна не е лесно.

 

Ала успея ли поне един да преродя,

преражда се частица и от мене.

Ръце събирам ничком за "Благодаря",

че съм осмислила живота земен.

 

След нощ такава ставам по-добра.

Надмогвам скромно, непревзето,

дяволското безразличие и суета -

все плевели, виреещи във битието!

 

Дочаквам нова утрин. С'est la vie!

Плевя, мечтая и променям

градинката си ден след ден. Дали?

Това ще ми покаже …Времето!

 

В превод от френски език:  

С'est la vie! - Такъв е животът!

 

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??