4 февр. 2024 г., 19:32  

Това, което имаше значение 

  Поэзия » Строгие формы
191 1 2

ТОВА, КОЕТО ИМАШЕ ЗНАЧЕНИЕ

 

Аз знам, че не харесваш липов чай –

защото ти оттука не минаваш.

Раздрали здрача в тъмната дъбрава,

авлигите ме будеха през май.

 

Попиваше небето дълго в мен,

когато залезите плавят злато.

Но няма как да приютя в душата

лъжа – повторена като рефрен.

 

На обич беден ли си, не върви

да се опитваш да си мил и нежен.

Разрошва вятър сънните треви

 

и всяка заран скритом им мълви

желания и страсти, и копнежи,

под ласката на пролетта превит.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??