20 июл. 2010 г., 14:49

Това ли бяхме аз и ти 

  Поэзия
609 0 4

 

ТОВА ЛИ БЯХМЕ АЗ И ТИ

 

 

Ужасно хубава луна

разголи Рубенсови стволи,

внезапно вятър зашумя

и настъпи бурна пролет.

 

Плиснаха възбудени води,

(стискани във лед желания,

безумни страсти и мечти)

своите очи омайни.

 

А в потока явно сме били

и ние с тебе, песничко интимна.

Но кой луната изпили,

че вече ярко не блести,

та сега блещукаме мъждиво?

Това ли бяхме аз и ти?...

 

                           Изгори, за да светиш! (Нам кой си...)

                           Ще светиш, когато гориш.

                           Изгориш ли, ще станеш на пепел... (Пурко59)

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??