25 янв. 2008 г., 00:41

Традициите са живи 

  Поэзия » Другая
1473 0 19



Тъпан заби тежко и гръмко,
гайда заруча, ехо се носи.
Моми запяха нежно и звънко,
юнаци танцуват по тревата боси.

Хоро дълго вият, извиват.
Вик надават, зов мощен.
Сърце те дават, не продават.
Гордост излъчват, има я още.

Традициите скътали във селото,
другари излизат  на зелените поля.
Усмихнати, хващат се там на хорото
и заиграват те  свойта съдба.





С благодарност за леката корекция на една дама, която пожела анонимност.

© Николай Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??