3 дек. 2022 г., 08:18

Траверси в пустотата 

  Поэзия » Философская
535 2 3

ТРАВЕРСИ В ПУСТОТАТА

 

Запомнила съм всички влакове

и бавно как осиротявам

от атмосферата в чакалнята,

от непознатите на гарата.

 

Как коловозите безизразно

в далечината избледняват –

и как изчезват – като призраци! –

лица, събития и дати.

 

Обичах дългото пътуване,

но не намерих дом и покрив.

А дъждовната акупунктура

дали лекува – не запомних.

 

Обител диря – на сбогуване,

но никой не продава още

билет към Рая, дето сгушени

се любят славеите нощем.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??