Едни очи до болка ме смущават
студени, силни, питащи очи,
очи, които нищо не прощават
и никога не молят "остани"!
Едни очи света преобразили
във своя друга, чудна светлина,
очи, които имат сила
да преобърнат моята събда.
Едни очи жестоки и красиви
изпълнени с ненавист и със чар,
веднъж вулгарни, веднъж свенливи,
непостоянни в своя мамещ час.
Едни очи до болка ме разбиват
те търсят и намират моя грях,
очи, които винаги ме спират,
когато ме напускат ме е страх.
Едни очи ще помня до забрава
студени, силни, питащи очи,
очи, в които искам да остана
за миг или за вечност може би!
© Яница Аврамова Все права защищены