8 сент. 2009 г., 17:48

Тя и той в регрес, в дните на прогрес 

  Поэзия » Юмористическая
587 0 6

Тя и той в регрес,          

в дните на прогрес

 

Жената, изведнъж,

постави си цена,

която плаща мъж,

превърнал се в жена.

 

Началник стана тя,

с кола, костюм и хъс,

а той − сади цветя

и прави чай от бъз.

 

Надяна панталон,

(че мъж е да внуши)

а той − по ляв наклон −

с халки краси уши.

 

След туй (да го копира)

започна да разбира

от футбол и машини,

а той − се епилира,

по следните причини:

 

1. Било хигиенично!

Ей тука съм неверник!

Обижда, сиреч, лично

баща си на „мизерник”.

 

2. Бил приличал на примат!

То, макар и некосмат,

щом е с мозък глуповат,

пак ще бъде припознат.

 

3. Да бъдел по-красив!

Приемам! Отведнъж!

А беше грозен, див,

но с главно „М” бе Мъж!

 

Прекрасен, нежен, ала

оставащ вече в кека –

утайката събрала

онези с китка мека.

 

А друга част от нея

е той: мъжът безгласен.

(Почти е като гея,

но пòлът му е ясен).

 

Третият основен тип

е човекът-комплексар.

(Каращият мощен джип

средновъзрастов гъзар).

 

Комплексът е дълбоко,

а, кàчил се в колата

е с метър по-високо,

де факто, от жената.

(И гледа я отгоре,

понеже долу зор е).

 

Четвърти пък раздава

го „мачо”, но прозира

и ек на ек узнава

се кой е командира.

 

Две неща са ясни днес

(във съвременния строй):

Тя – живее в силен стрес!

Той – загуби веч’ покой!

 

А прогресът би им казал

(ако можеше) вежливо:

„Що, когато съм показал

път направо, всичко живо

бие винаги накриво?!”

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Извадил си всички типажи на нескончаемите деформации на битието ни - трагично и комично едновременно. Невероятно ярки обобщения и витална усмивка, която заслужава аплодисменти!
  • Де да можеше прогресът да говори. И де да можех ме ние да го чуем. Но съм благодарен че прочетох неговите думи в твоя стих. Много точна и истинска констатация е това. Поздрави!
  • ОК - с вдигнат палец!
  • Прогресивно се омешахме... Такъв е животът!
  • Чудничко !
  • Е не,мн добро стихотворение!!!!!!!!!!!!!!!!!!БРАВО!!!
Предложения
: ??:??