30 июн. 2006 г., 13:51

Тъга 

  Поэзия
1117 0 3

на Славка

     Т Ъ Г А

 

 

На приятел красива сестричка,

русокоса, със сини очи;

в плисирана бяла поличка,

пърха като птичка и лети.

 

Погледът в захлас не откъсвах

от сладкото красиво лице;

в очите бездънни потъвах

влюбен, млад и все още дете.

 

След години, случайно, я срещнах,

обаятелна млада жена.

В очите й сини погледнах:

лъхна равнодушна хладина.

 

От живота обрулен, побелял,

непознат от скъпото лице,

пътят си жизнен вече извървял

тъгувам по милото дете.

 

Бургас,06.03.2005 г.

 

© Киреза Стирянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??