7 нояб. 2024 г., 11:14

Тъй далече 

  Поэзия » Любовная
45 1 0

Мразя те! Обичам те!

Все след тебе тичам, все!

Мразя се, обричам се...

и отново търся теб!

 

Да, кървя отвътре,

а отвънка съм скала!

Плаче ми се, а не трябва!

Аз съм мъж, а ти - жена!

 

И зад бронята се крием,

ти си недостъпна крепост,

отвътре двама вием,

но не трябва, така е в любовта!

 

Стратегията си обмисляш,

наточваш острието

на думити си най- отровни,

що за отбрана са потребни.

 

Скрил съм се и аз зад мойта броня,

мълча, не ща да ти говоря!

Думите обмидлям, пиша,

понякога забравям и да дишам!

 

И всеки за война се готви,

жадува кръв и прясна плът!

Другият иска да приготви,

като канибал, за сетен път!

 

А помниш ли прегръдките

и как се смяхме,

как за ръцете хванати

вървяхме...

 

Помниш, но мълчиш!

За да не омекнеш!

Преди лютата ни битка

да не клекнеш!

 

А аз си спомням как те гледах през нощта,

завивах те и те целувах...

Помниш ли я гостенката - Любовта,

и безбройните искрици във очите?!

 

Помниш!...

Но егото е тъй голямо,

че да си признаеш

е още доста рано!

 

И мълчиш! Мълча и аз!

Думите засядат, нямам глас!

Ти! Мойта самодива!...

А сега си вещица свадлива!

 

Война! Започна вече!

Няма връщане назад,

докато някой не пострада!

А победата е тъй далече!

 

Започна!

Чуваш ли тръбата?!

Готви се войската -

на оръжие!

 

Думите най-остри въздуха раздират,

сърцето ловко те намират

и се спират,

в него, на дълбоко!

 

Следва залп от други думи!

Остри! Поразяващи до кръв!

Тръгват жлъч и злоба и разни други чуми!

Не трябва нищичко да оцелее!...

 

А мечтите плачат!

Сърцата ни кървят!

Егото не чува -

да мълчат!

 

И всеки страда

сам във свойта крепост!

Това е нашата награда

за тази глупава нелепост!

 

© Добромир Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??