15 февр. 2023 г., 10:20

Убежище за окъснели птици 

  Поэзия » Любовная
386 3 4

УБЕЖИЩЕ ЗА ОКЪСНЕЛИ ПТИЦИ

 

Тука сенките нямат посока,

а зелен и тръпчив аромат.

По балконите – дремещи котки,

с неприязън към целия свят.

 

И не бърза септември да слезе

сред нахалния хищен бръшлян,

През гредата увисна – оплезен,

златен паяк, от слънце пиян.

 

Тишината с пречупени пръсти

в мен подири за болката лек.

Приютих я, но знам, че е късно.

Всяка фибра у мен е нащрек.

 

Няма вече къде да поема –

ориста си приех мълчешком.

На лъжата ти вярвах – до време,

но след нея гради ли се дом?

 

От нетрайното циганско лято

по-опасна заблуда не знам.

Да си тръгнем оттук непознати,

ако пътят не води дотам.

© Валентина Йотова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??