Забивала ли си пръсти в стената?
Усещала ли си тръпките, някой те преследва.
А ти търсиш път към светлината...
И от тъмния ъгъл се страхуваш.
Усещаш го, до тебе е.
Но мракът ти харесва и започваш да флиртуваш.
Доближава те, харесва ти - целува те.
Виждаш свелината във ъгъла - усмивката на мрака.
Зеници се разширяват. Усещаш болката гореща във врата.
Това са зъбите на мрака.
Усмивка проблясва пак така омайна.
Сливаш се с ъгъла на стаята.
Ти си с мрака. Това е вашта тайна.
© Емилия Костова Все права защищены