9 апр. 2012 г., 12:16

Утро 

  Поэзия
467 0 0

Събуди се светът

и аз със него протягам

                сънено ръце.

Тих ветрец в ухото ми шепне

- "Добро утро! Здравей, мило дете!"

Тополата ми маха

със зелените си вейки,

а ручеят се пени с весел смях

и славеят на клонката люлей се,

кат извива кръшен глас.

Слънцето протяга топли длани

и ме гали по косите.

Зайче слънчево подскочи 

и ми светна във очите.

Утро слънчево, прекрасно.

Утро, пълно с топлина.

Ах, как искам да си вечно,

вечно, както в песента!

 

© Миглена Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??