5 нояб. 2017 г., 17:25

В друг живот... 

  Поэзия » Любовная, Свободный стих
826 8 7

Със тебе ще срещнем в друг живот.
Във този не е писано да бъде.
Отдавна стана време за любов
и все към теб вървях, но се загубих.
Сезони ще се сменят и години,
когато те намеря, ще съм див копнеж,
ще бъда в облаци, небесно-сини,
а не студен, горчив валеж.
Тогава ще съм истинско начало,
олекнал от душевната тъга,
от мрачното пречистен, чак до бяло,
да можеш да ме видиш, че блестя.
Ще бъдем като две планети,
самотни в необятната Вселена,
Луната и звездите ще ни светят,
когато ще се слеем. До блаженост.
Сега все още е болезнено,
не искам да си птица без крила!
Лети, че пускам от клетката
на моята тъй влюбена душа.
А аз ще си нарамя спомени
за толкова мечтани залези,
в сълзи от мъка, неотронени,
ще бъда сам на всички празници.
И вечно теб по пътя си ще търся,
във всяка част от мене ще си Ти.
Обичай ме, задръж ме и не пускай
и аз ще те даря със красоти...

 

Danny Diester
02.11.2017

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??