Какво са думите,
когато всичко е отнето?
Потупване по рамото,
а къса се сърцето,
не достигат те
до ядрените взривове
разбиващи плътта в море
от живи късове.
Утеха ли? Не са и чути,
когато всичко се разпада
в онези кървави минути,
в които те прегръща адът
открил във теб гнездо
и пускащ корени
във живото месо -
Пипала огнени.
Какво са думите, кажи,
когато в тялото сърцето гние,
когато всичко се руши
и в болка, и душата вие?...
Утеха ли? След време е така,
но щом животът станал е страдание
дори и те, дори протегната ръка,
са само тишина в мълчание...
17.06.2024.
© Георги Каменов Все права защищены