19 нояб. 2019 г., 07:53

В примката на хаоса или Истинността на нелогичното 

  Поэзия
335 4 8

Пробуждане, прeчистване, въздишка,

кинжален поглед в изгрева раним.

И слънчев лъч, изпънат като нишка,

стопен във тишината, яко дим.

 

Просмукване на страсти и на чувства –

душа, сърце и тяло във едно.

Суетен хаос с тежък грим – безумства,

и огледало, мамещо стъкло.

 

Пътуване, безкрайни лабиринти –

вълнения, тревоги и тъга.

От корабни въжета, наръч примки.

Мечтания! Отблясъци! Вина!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??