7 февр. 2020 г., 22:20

В ранената ръка 

  Поэзия » Философская
486 2 3

Събуденото птиче пред своя господар
се радваше от сутрин до вчер на живота,
възпяваше го с песен и пърхаше с крилца
високо над мустака на душещата котка.

Все още беше зима и нямаше пожар
от слънчеви милувки по клона на дървото
и спеше непробудена голямата трева,
мушици не кръжаха на кучето над кокала.

Човекът бе угрижен и с потни очила.
Годината неУгледна и даже високосна.
На масата пред него - ни залък,
ни троха,
а тъничкото яке - разпрано и износено.

Излая тъжно кучето и котката замря,
загледана по птичето, присви назад ухото,
а то постави семка в ранената ръка.
Небето беше сухо и празно, и жестоко.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??