29 июл. 2007 г., 15:40

В трюма на душата 

  Поэзия
709 0 14

Ако си в плен на мен и любовта -
отворил си вратите на сърцето.
И там, като в отплаващ кораб,
ме запази до следващото лято.


В трюма на душата остави си
потаен кът от спомени - багаж.
Когато ти е тежко, припомни си
разходките по южния ни плаж...


На пясъка, където се прегръщахме,
а в зарево приспивахме луната -
зад хълма уморена да се скрие,
лъчите щом обвият ни със злато.


Горещите прегръдки запази си,
щом стане ти студено във гърдите -
за да те топлят вместо мене
без обичта, щом  ехо има в дните ти.


И в моето сърце все тъй оставя
пространство, незаличимо до сега.
Когато се завърнеш пак при мене,
ще те посрещна с утринна роса.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??