25 окт. 2013 г., 10:00  

В търсене на Лято 

  Поэзия » Другая
440 0 4

Усети ли Зима,
душата ми - рошава птица
на покрива каца,
копнежно се взира
в ятата.

Перата ù в черно и бяло
потръпват. Подтичват 
краката - червени от студ
върху стряхата.

Комините кашлят
мъгливи кълба от съмнения,
безлистите клони
чертаят ù пътя нататък.. 

Така е с душите -
настръхнали рошави птици -
те гонят Михаля,
а тях пък подгонва ги  вятърът.

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано във

© Електронно списание LiterNet, 07.06.2018. № 6 (223)

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??