Живее ми се с тебе, вакуумирано.
От хаоса за миг да се отлъчим!
Без въздух много пъти сме умирали,
но нека на клишето се опълчим!
На личния комфорт и периметъра,
че видиш ли - е важна свободата,
потребна на човека за катетър,
през който се оттича самота...
Напротив! Ще робуваме на нуждата,
след толкова тъга и безлюбовие,
понеже все един без друг сме се събуждали
в болезнена реалност и агония...
Аз вече забранявам на душата си,
космически без твоята да скита
в една невакуумирана достатъчност,
където две планети се обичат!
©тихопат.
Данаил Антонов
27.08.2023
© Данаил Антонов Все права защищены