6 янв. 2023 г., 17:03  

Ветре 

  Поэзия
612 1 4

Немирен си – свадлив инат.
И с нрав бунтарски, неподправен.
Разбъркваш мислите ми, знай,
с милувките си своенравни.

 

Е, ветре, ти какво откри?
(Главата ми съвсем прерови...)
Момичешки прически? Грим?
И тук-там няколко любови.

 

От вчера недописан стих
върху бележката за тока...
И тласъка, от който бих 
сменила своята посока.

 

Кажи, каква ли тайна днес
разбули в гъстата ми грива?
Среднощни сънища? Адрес?
Немалко мигове горчиви?

 

Отдръпваш се? Изгуби мощ.
Над мен навярно си безвластен.
По цялата наземна площ,
е, ветре, днес откри сестра си.

© Миглена Миткова Все права защищены

Произведението е включено в:
  259  17 
  396 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??