Цигарата гори
между пръстите ми...
Мисля си за истината,
дали е виолетова жена
с червени устни
или просто изкривена усмивка
върху восъчни лица....
Угасваща илюзия
на прага на душата ми...
Цигарата гори между устните ми
дръпвам си, продължително
издухвам дима
в очите на сивата вечер
и знам всичко,
което не искам да зная....
дата: 20. 08 . 2016г.
Автор: Моник Валерѝ
© Моника Стойчева Все права защищены