20 окт. 2009 г., 11:14

Вляво от епицентъра 

  Поэзия » Другая
393 0 5

мислиш ли
че си стигнал до извора ми
и ще сложиш чешма
за да пускаш и пиеш
когато си жаден

 

аз самата не зная
къде се намират
Ниагарите ми

 

а когато ти казвам
ела
да се къпем заедно
голи
имам предвид
точно онзи лъч след дъжда
пречупен
от капката
върху най-високия цвят
на Аврамовото дърво
онзи храст
със лилави конусовидни съцветия

 

имам предвид
точно онзи следобед
в четири без 15

 

и изгледа точно
от онази скала
на три стъпки
вляво
от епицентъра
на сърцето ми

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??