7 янв. 2021 г., 22:57  

Вятър без мъгла 

  Поэзия » Любовная, Другая
436 1 2

Този вятър е друг.
Търкаля в равното
изсъхналите клони
на вековни сънища.
На пъновете сяда
като призрак,
ошетал оголелите въздишки
на дните оживели.
Небесен и капризен,
донесъл е в пустинята
на женската ми прозорливост 
гора от кактуси,
които
цветните балони да пробият.
Не се срамува,
че е щедър -
за артист е,
но има роли
само равнината. 
А ти кажи на времето
за него да намери точна рима
и да мълчи .
Не, няма да го наречем Страхливец!
Глухарчето ще скрие семената си.

 

 

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??