Jan 7, 2021, 10:57 PM  

Вятър без мъгла 

  Poetry » Love, Other
465 1 2

Този вятър е друг.
Търкаля в равното
изсъхналите клони
на вековни сънища.
На пъновете сяда
като призрак,
ошетал оголелите въздишки
на дните оживели.
Небесен и капризен,
донесъл е в пустинята
на женската ми прозорливост 
гора от кактуси,
които
цветните балони да пробият.
Не се срамува,
че е щедър -
за артист е,
но има роли
само равнината. 
А ти кажи на времето
за него да намери точна рима
и да мълчи .
Не, няма да го наречем Страхливец!
Глухарчето ще скрие семената си.

 

 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??