4 мая 2017 г., 00:58

Въпроси 

  Поэзия » Другая
410 1 3

Кога в сърцето ми ще влезе

със смях и ласки пролетта?

Дали тъгата ще залезе

със сивата си пустота?

 

Ще пърхат ли отново птици

във мислите – като в гнезда?

И неродените пшеници,

дали ще ме зарадват, да?

 

Кога  в душата  ще прихвана

небе и слънчеви лъчи?

Или ще крея – болна врана –

и под крилото ще горчи?

 

Възторгът ще ме управлява

или тъгата ще кръжи?

Любов ще мога ли да давам?

Кажи ми, моля те, кажи...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??