15 сент. 2021 г., 08:10

Възмъжаване през април 

  Поэзия » Любовная
257 1 7

ВЪЗМЪЖАВАНЕ ПРЕЗ АПРИЛ


Усещам как у мен расте трева

и аз кървя – от корена нагоре.

Изпратих много птици – но след тях

не ми останаха криле за полет.

 

Защото някой пръсна семена –

отровни тръни и измамен троскот.

Но аз не диря никому вина,

че и до днес не си намерих остров.

 

Че не отгледах в себе си зора,

която тишината да подпали.  

И не разчетох – бяла и добра,

на края многоцветните сигнали.

 

Април, разплискан в пролетни искри,

опожари небесната морава.

А ти – от страх – не ми призна дори,

че болка беше с мен да възмъжаваш.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??