16 мая 2010 г., 23:28

Юбилеен сонет - 1987 

  Поэзия
488 0 5

ЮБИЛЕЕН СОНЕТ - 1987

 

 

Преди десет години

в голямата каменна сграда

учителите упорито ни изстискваха

като лимони във горчилката на хляба си.

 

На живота овчици, вървяме със стадото.

Всяка черна овца я вдигаха на мушката.

А животът си запази правото

да ни учи, когато сме непослушници.

 

Най-непослушните вече ги няма.

Различно живяхме за едно и също време.

Равнявахме се по различно рамо.

Различно беше Бог към всички щедър.

 

Преди десет години спуснахме зърното.

Започна жътвата вече при първите...

 

                                                         1987 г.

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??