18 мая 2008 г., 11:46

За Мама 

  Поэзия » Другая
1083 0 3

Коя е таз велика душа,
що шептиме всеки миг,
която в радост и разлъка
все тя трепти на нашия език?

От люлката до нашта старост
все тази дума ни крепи,
в нощи тъмни, непрогледни
и в тези ярки, светли дни.

Таз велика думичка е "мама"
и нея шепнем всеки миг,
в скръб, радост и неволи,
все тази дума ни крепи.

Тя силна е, когато я боли,
не се предава и на мъката дори,
тя усмихва се на болката, тъгата,
не унива, ако я прекърши и съдбата.

Причиняваме и болка, тя страда,
но нали е мама, трябва да прощава
в очите има бисерни сълзи,
но тя пак обича ни, нали?!

Сърцето и разкъсано боли
от мъки и тревожни дни,
косата - снежно посребряла,
а тя е все така хубава и бяла.

Ах, мамо, ти жена свята,
друг ангел няма на земята,
ако те обидя, ти не вярвай, само
аз обичам те, не се съмнявай, мамо.

© Инна Евгениева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??