А днес отново е неделя
и спътникът ми в този ден
е само празната постеля
и тишината вътре в мен...
Неделята е ден за други
и с мен несвързани неща.
Един от тези дни, превърнали
в обида обичта.
Неделята е пик на самотата-
напомнящ за изтичащото време,
за нишката, която безпощадно
се вие върху тънкото вретено...
Неделята, така разписала ме,
десетилетно ме познава-
тя всеки път със мен здрависва се,
че съм отново оцеляла.
© Анита Габровска Все права защищены