8 окт. 2009 г., 13:59

За смъртта 

  Поэзия » Другая
851 0 20

Тя се преструва на сухи клечки, на листи,
на есенен ден се преструва, спокойна.
И влиза в душите ни да ги пречисти
от мисли, от спомени.

През зимата тя се преструва на сняг.
На преспи - и чака.
Замита всички пътеки назад,
мълком хапе сърцата ни с вятъра.

Напролет се крие в зелената шума,
на капки престорена.
И мие ли, мие с мъзга и със хума -
умити да идем при корена.

През лятото тя се преструва на пек.
Лежи в изгорелите ниви и пие земята.
Понякога плаши.
Преструва се на човек,
когото сме виждали някъде.

© Райчо Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??